Brownie: sjukt god, sjukt enkel


brownie_enkel

Okei, det er ikke sikkert du kommer til å tro meg nå, men det går an å lage en prefekt, klissete og guddommelig brownie ved å røre sammen bare sju ingredienser i en bolle. Det er i seg selv kanskje ikke så revolusjonært tenker du, men jeg mener det -det er bare å røre. Du trenger ikke piske egg, eller sukker eller noe som helst, og du trenger heller ikke mel!

Det siste punktet der kunne jeg tydeligvis ikke tro selv heller, hvis du ser på bildet over. Jeg skulle sette det opp så fint da vett, og kunne oppskrifta i hodet (trodde jeg), og i oppskrifta var det jo litt mel! MEN DET ER DET IKKE! Ikke for at det er noe å juble for sånn egentlig, jeg har ingen problemer med mel, men det er det jo noen som har, og da kan de altså spise denne kaka her.

Jeg må forresten innrømme med en eneste gang at denne kaka ikke er min  kreasjon, men jeg har bakt den så mange ganger at jeg føler litt eierskap til den. En slags ste-brownie kanskje? Tusen takk til Monica Csango som introduserte meg for denne herligheten!

Denne oppskriften rekker til deg selv og en til (for eksempel kjæresten eller kompisen, eller bare ENDA MER til deg selv) pluss sju  snille kolleger. Lett å huske da vett. Sju ingredienser, sju kolleger.

Du trenger:

200 gram sjokolade (og kjøp god sjokolade, da -ikke noe med 30% kakao, sant?)

80 gram smør

2 egg

150 gram sukker

1  1/2 ss kakao (gjerne mørk!)

3 ss maizenamel

1/2 ts salt

Først brekker eller hakker du sjokoladen i mindre biter, så slenger du den i en kjele sammen med smøret. Det er helt sant, du trenger ikke vannbad engang, bare vær forsiktig når du smelter -bruk lav varme. Når alt er smeltet tar du kjelen av plata, og slenger oppi sukkeret. Rør kjapt.

SÅ venter du til blandingen har kjølt seg litt. Nå skal du nemlig ha egg oppi, og er det for varmt får du en slags eggerøreblanding oppi sjokoladen, æsj. ANYWAYS; når du har venta litt kan du røre i ett egg av gangen, før du sikter maizena, kakao og salt oppi. Rør kjapt, helt til du har en glatt og fin røre. Har du lyst til å bruke flere enn sju ingredienser, er det nå du skal berike røra med for eksempel:

  • Rista og hakka mandler (eller andre nøtter)
  • Zest fra en appelsin
  • Noen dråper peppermynteolje
  • Krokan
  • Småbiter med lakris (Omnomnom, sjukt godt,  prøv det en gang!)
  • Frøene fra en vaniljestang

Nå smører du en liten kakeform, heller røra oppi ,strør en klype maldonsalt på toppen, også steker du i 30 minutter på 180 grader. IKKE stek for lenge, det  er så kjedelig med tørr brownie. La den avkjøle seg litt før du skjærer den opp og N-Y-T-E-R. Klarer du å styre deg kan du pakke en og en bit i litt matpapir, også blir du arbeidsplassens helt neste dag.

image2

Mjam!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s