Gulrotsuppe med thaitwist

gulrotsuppe

Jeg ELSKER suppe! Suppe er så fint, suppe er så godt, det kan lages suppe av det meste, det går kjapt, det er billig og det er sunt (oftest). Dessuten er det en av de tinga som er like enkelt å lage på ordentlig som fra pose. Jeg lover! Denne suppa her for eksempel. Sjukt enkel, og så god at den kan serveres middagsgjester som kommer til å være helt “omg!” etter at de har fått smake.

I denne oppskriften gjør altså gulrøttene seg litt mer eksotiske enn vi pleier å tenke at de er, ved hjelp av kokosmelk, ingefær, sitrongress, koriander og karripasta.

Du trenger:

 5-6 gulrøtter

en boks kokosmelk

2 desiliter vann

etpar hvitløksfedd

en halv løk

en ingefærbit på størrelse med en halv (peke)finger

et sitrongress

ei spiseskje rød thai karripasta

to gode never fersk koriander

Kutt opp løk og surr den i olje i en kjele til den begynner å bli blank. Sleng oppi hakka ingefær og karripasta. La det surre et minutt eller slikt, før du setter ned varmen litt og har oppi hvitløk. Surr litt til, og hell over litt kokosmelk. Rør ut alle klumpene i karripastaen før du tilsetter resten av kokosmelka og vannet. Knus sitrongresset og sleng hele oppi sammen med gulrøttene som du selvfølgelig har kutta i biter. La dette stå og koke og godgjøre seg helt til gulrøttene er møre.

Nå kan du plukke ut sitrongresset, før du bruker enten en stavmikser, en blender, eller en annen kjøkkenmaskin til å kjøre hele blandingen jevn før du tilsetter korianderen som du har grovhakka, og smaker til med litt salt om det trengs (antageligvis ikke). Hvis du vil kan du servere med litt knuste cashewnøtter til garnityr.

Pow! Der er du ferdig. Det eneste som tar tid er å vente på at gulrøttene blir myke, men da rekker du akkurat å se på en episode av for eksempel Girls (den nyeste i sesong 3 er klar for streaming i dag, yay!) mens du venter.

Njutnjut, og med verdens beste samvittighet. Dette er SÅ sunt for deg, perfekt når man er litt forkjøla, eller bare litt kald på beina, eller egentlig i hvilken som helst form. Bare lag den, ok?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s