Cookies med mandelmel

Cookies

Gosh! Nå er det lenge siden jeg har gitt lyd fra meg. Forklaringen er festivaltur til Barcelona, påfølgende klassisk post-festival-influensa, og forrige uke var det så mye sol at jeg gikk helt i spinn og spiste ute nesten hver dag. Puh.

Denne oppskriften er med andre ord på overtid, men her kommer den. Disse cookiene ble til fordi jeg hadde noe mandelmel liggende etter et forsøk på glutenfrie julekaker til en venninne. Jeg sto og skanna kjøkkenskapet (gjør dere også det?jeg kan stå og glo i typ et kvarter..) og der var den, posen med mandelmel. “Cookies!” tenkte jeg plutselig, og så var det gjort. Mandelcookies passer best for dere som er skikkelig glade i marsipan forresten. Dette er ikke den nye yndlingsoppskriften -den skal dere få en annen gang -men de har fått mye lovord av nevnte venninne med glutenallergi ihvertfall!

Du trenger:

Tre desiliter mandelmel

En halv teskje bakepulver

En halv teskje vaniljefrø (jeg har ferdig tørka på boks)

Femti gram hakka sjokolade

En halv teskje salt

En halv desiliter nøytral olje

En desiliter agavesirup

Bland det våte og det tørre hver for seg før du rører og knar det sammen med sjokoladen. Jeg pleier å la alle cookiedeiger hvile litt før jeg steker dem, for da holder de formen bedre – så la den gjerne stå kaldt i et kvarters tid. Form til passe store cookiebiter (en spiseskje ca), og stek på 180 grader i 10 minutter. Avkjøl på rist ei lita stund, og spis dem lune med et glass melk til.

Sånn! Bruker du vegansk sjokolade er dette topp stemning både for glutenallergikere og veganere. ☮

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s