Oreo-whoppies

 

 oreo whoopie pie
Ååå, det går lenge mellom postene her om dagen, men det er det heldigvis ingen som dør av. Siden sist har jeg blant annet rukket å feire ett års bryllupsdag, og da diska vi opp med vegetarisk tex-mex til alle. Jeg har med andre ord masse fargerike, freshe og digge oppskrifter på lur, men ikke helt ennå. I dag får dere bil venn med oreo-whoppies! Jeg har egentlig aldri visst hva en whoppie er for noe, har bare godtatt at det er navnet på disse kjeksene med fyll, og en liten googlerunde viste at de fleste er uenige om hvor navnet stammer fra, men alle er enige om at det er en myk kjekskaketing. Et eller annet med noen bønder som ropte “whoppie!” når de fikk dem i matboksen var det visst også..ANYWAYS; gode er de, sjukt mye bedre enn ferdigkjøpte Oreos altså!

Du trenger:

Til kjeksen

To hundre gram mel

Hundre og femti gram sukker

Femti gram kakao

En teskje vaniljepulver

En teskje natron

En klype salt

Hundre og femti gram romtemperert smør

Ett sammenvispet egg

Til fyllet

Hundre gram mykt smør

Tre desiliter melis

En teskje vaniljepulver

En teskje sitronsaft

 

Bland det tørre sammen og rør deretter inn egget før du knar det hele til en glatt blanding sammen med smøret. Sett det kaldt i minst en time, dette for at kjeksene skal holde formen bedre når de stekes. Mens du venter kan du jo lage fyllet, det er bare å blande alt sammen og røre det til en glatt masse. La også denne stå kaldt.

Når deigen har hvilt seg kan du kjevle den ca en halv centimeter tjukk, og stikke ut et sted mellom tretti og femti kjeks (jeg pleier å bruke hvitvinsglass!) som du steker midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter. Følg nøye med, det er vanskelig å se på fargen om de er brent siden de er så mørke! Avkjøl på rist før du tar en teskje-ish med fyllet og legger mellom to kjeks. Fyllet smelter ganske fort, så det er lurt å oppbevare dem i kjøleskap, men egentlig er det jo sånn at man aldri helt kommer til lagringsproblematikken..har du en venn eller to å dele med går hele den batchen her på en kveld kan jeg love. M-jam!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s