Seige havrecookies

Havrecookies

Jeg vil nesten alltid heller ha cookies enn kake. Nesten. Og når det kommer til kaker vil jeg nesten alltid heller ha dem kompakte og saftige enn luftige og lette. Dette går igjen når det gjelder cookies. De skal ikke engang tenke på å være sprø annet enn på utsiden og i kantene. Hvis de er sprø hele veien er de ikke cookies, men kjeks. Okei? Fint.

Jeg husker faktisk ikke helt hvordan denne oppskriften kom til, eller om den i det hele tatt er min egen. I boka som er en slags forløper til denne bloggen står den skrevet ned, og jeg vet at de fleste oppskriftene der er resultater av diverse eksprimentering som jeg har holdt på med. Alle cookiene mine har stort sett enten sirup eller brunt sukker i seg, uten at jeg helt kan forklare hvorfor det er det ene eller det andre i de ulike oppskriftene..sånn er det med eksprimentering I guess, jeg får bli bedre til å skrive ned ikke bare den endelige oppskriften, men hvorfor den ble til også..UANSETT; hærregud, de her er gode. Lag dem, og del dem med noen som fortjener det (hvis du vil).

Du trenger:

Hundreogtjuefem gram smør

Tohundre gram brunt sukker

To egg

To desiliter mel

Tre desiliter store havregryn

En teskje kanel

En halv teskje bakepulver

En teskje vaniljepulver

En stor neve rosiner

En stor neve hakkede valnøtter

En stor neve hakkede hasselnøtter

Pass på at smøret er mykt før du rører det og sukkeret hvitt. Ja jeg vet det er brunt sukker, men om du visper det lenge nok blir det nesten hvitt. Beige ihvertfall. Tilsett eggene og rør dem godt inn. Ha i alt det tørre og kjør alt ihop. Ja, det er så enkelt. Sett røra kaldt i minst et kvarter før du former passe store  kaker (denne oppskriften holder til rundt tjue stykker), og steker dem på 175 grader i ti-tolv minutter. N.a.m!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s