Banankake med blåbær

banankake_matelskBanankake blir jeg aldri lei av. En av grunnene til det er naturligvis at jeg elsker banankake, men det er også fordi det finnes utallige variasjonsmuligheter, og jeg har tilgode å bomme med noe som helst. Jeg har laga klassiske bananbrød, noen med sjokolade og nøtter, noen tropiske med knust ananas og kokos, og her om dagen kjørte jeg denne høstaktige med blåbær, kanel og kakaopulver. Den er kjapp å røre sammen, ikke altfor usunn, og holder seg bra i frysern. Kjør på. Banankake nå!

Du trenger:

Hundreogfemti gram smør

To desiliter sukker

To egg

Fire desiliter hvetemel

En teskje vaniljepulver 

En teskje kanel

En teskje bakepulver

To spiseskjeer kakao

To bananer (jo mer modne jo bedre)

Tre desiliter blåbær (kan godt være frosne)

Rør smør og sukker hvitt, og kjør derretter inn eggene. Sikt alt det tørre inn i røra, og tilsett bananene, som du har mosa med en gaffel. Oppi med blåbærene, og ha så røra over i en smurt brødform. Inn i ovnen med den, og stek i 45 minutter på 175 grader.

Spis sammen med is, og tenk på at høsten er en deilig årstid! ♥

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s